|
Pakowanie i przechowywanie żywności to nieodzowne zagadnienia w gastronomii. Rozróżniamy pakowarki zarówno próżniowe, jak i te, które służą do hermetycznego zamykania pojemników. Poza magazynowaniem, wakownica (pakowarka próżniowa) znajduje zastosowanie w technologii souse vide, stanowi także ważny element kuchni molekularnej. Pakowarki hermetyczne dają możliwość szczelnego zamykania żywności w pojemnikach z różnego rodzaju tworzyw sztucznych, co doskonale sprawdza się np. w firmach cateringowych. Pakowarka próżniowa to urządzenie gastronomiczne, które wymaga także regularnego serwisu. Wiele osób zapomina o tym bardzo ważnym elemencie, jednak jeżeli urządzenie będzie systematycznie serwisowane posłuży nam znacznie dłużej a i jego wydajność zawsze będzie na tym samym poziomie. Należy także pamiętać, że nasz lokal musi spełniać wszelkie normy i niezbędny jest projekt lokalu gastronomicznego, dzięki czemu zaspokoimy wymogi sanepidu jak i nadzoru budowlanego. |
---|---|
słowa kluczowe | piec konwekcyjno parowy retigo, serwis urządzeń gastronomicznych, projekt lokalu gastronomiczneg |
kategorie |
Gastronomia >> Usługi dla gastronomii Gastronomia >> Usługi gastronomiczne Gastronomia >> Katering |
data wpisu | 2016-12-21 |
url | http://gastrosklep.pl/ |